top of page
Search
  • Writer's pictureTímea Gulisio

Álarcosbál

Updated: Apr 24, 2021


Örs vezér tere. Kevesen vannak, szinte mind maszkban. Bizarr divatbemutató. A klasszikus zöld orvosin és fehér kommerszen kívül ott vannak a fiatalok szivecskés, koponyás, cicás, kendermintás darabjai is. Márkás és otthon varrtak. Tucattermékek és egyediek. Nálam az a középkorú nő nyert, aki maszkját középen kilyukasztotta, és oda dugta a cigit.

A metrón csak néhányan vagyunk. Egy fiú udvarol egy lánynak. Végül is Rómeo és Júlia is álarcban találkozott…

Bizarr, hogy nem látjuk egymás arcát. Akár közismert sorozatgyilkos is megbújhatna a maszk mögött. A bankrablók fejére se kell már harisnya.

Nincs többé mosoly.

A szájmaszka az önkifejezés része lett. Rögtön felismerhetővé teszi, hogy viselője rocker, divatmajom, márkafüggő, drogos, vagy bármi egyéb. Ahol önkifejezés, ott felvágás is van. Kinek a maszkja csicsásabb, drágább? Az orvosit lassan már csak az öregek hordják.

Maszkot viselni jó buli. Így egész évben farsang lehet. Melltartóból is el lehet készíteni. Strasszokkal kivarrni.

A vírus is Kínából jönnek, meg a maszkok is.

Miközben mi azzal vagyunk elfoglalva, milyen maszkunk legyen, a világhálót bejárják az olasz egészségügyi dolgozókról készült képek. Arcuk sebes a tizenkét órás maszkviseléstől. Arcuk ijesztő maszk a maszk alatt. A koronavírus álarca. A bál idén elmarad.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page