top of page
Search
  • Writer's pictureTímea Gulisio

Verseim az Art'húr Irodalmi Kávéházban


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farthurirodalmikavehaz%2Fposts%2Fpfbid0h1e4iM8Qd1v95k7ZwavkqBhBA8p6WjdxarNNRWoFtSmAPpPBzoKLdpZAk78chZAAl&show_text=true&width=500" width="500" height="634" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>


Art’húr poetika Szerkesztő: Malejkó Norbert



Oda

Tudod, én rosszul tájékozódom, de hozzád elsőre odataláltam. Nem csengettem be, csak álltam, ahogy alvót néznek az álmatlanok. Kezem újszülött patkánymancs, puhán, nedvesen remeg. Felnézek az emeletre, ahol laksz. Süket a harangtoronyra. És belekapaszkodom utolsó emlékedbe - szegény gyerek a rozsdás bicikli kormányába.


Csempe


Mint egy kád fürdővíz, kifolyok a világból. Közöttünk hideg, kemény csempefal. Számból szentségtörés a szeretlek, neked csak káromkodásod igaz. Én senkivel nem aludnék, neked élettársad van. Ha majd jössz, koponyát rejtek ágyad alá. Amit közösnek reméltem, szemed sötétjébe szakad.


(Megjelentek: Parnasszus, Helyőrség, Az év versei 2023)


Gulisio Tímea (1989. augusztus 7., Marcali) költő, író, szabadúszó újságíró. Jelenleg Budapesten él. 2015-től a Fiatal Írók Szövetsége, a Magyar Írói Szerzői Jogvédő Egyesület, 2017-től a Szépírók Társasága, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, 2019-től 2022-ig a Magyar Újságírók Szövetségének, 2021-től a Magyar PEN Club tagja. Folyamatosan publikál nyomtatott és online folyóiratokban.

(Fotó: Nagy Péter Czar)

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page